Правила поведінки взимку для дітей!

2018-03-03

Завжди прогулянки зимовим вулицях дітям дарують радість. Катання на санчатах, ковзанах, лижах, ліплення сніговиків і просто гра в сніжки - це так захоплююче, весело і корисно для малюків. Однак з зимовим часом пов'язані і деякі проблеми. Так, безпека дітей взимку - це те, про що слід думати батькам насамперед. І мова йде не тільки про банальні застудах . Недотримання правил поведінки на вулиці взимку для дітей може закінчитися серйозними травмами.

Техніка безпеки убезпечити дитину від будь-яких неприємностей під час зимової прогулянки, слід подбати про дотримання ряду правил. По-перше, одяг. Вона повинна бути теплою, багатошаровою, вільної. Що стосується взуття, то краще зупинитися на легких і зручних чобітки або черевики з неслизькою підошвою. Якщо на вулиці менше 10 градусів морозу, то спеціальний крем, нанесений на руки й обличчя, дитині не зашкодить.

Попередьте дитину про те, що таке невинне заняття, як кидання сніжків, може приховувати небезпеку. Справа в тому, що під снігом, який малюк бере руками, можуть перебувати осколки скла, дріт, тріски і звичайне сміття. Крім того, чим би не займався на вулиці дитина, від схилів дахів варто триматися подалі, адже в будь-яку секунду на нього може впасти бурулька або ком снігу.
Гірки і катки
Діти молодшого та середнього шкільного віку дуже часто віддають перевагу катанню на гірках. Тут важливо бути уважним і дисциплінованим. Поясніть дитині, що навіть під час веселого активного проведення часу не можна забувати про правила поведінки на льоду взимку. Перш, ніж з'їхати з гірки, треба озирнутися по сторонах, щоб переконатися у відсутності інших дітей на дорозі. Крім того, важливо оглянути місце спуску, адже в'їхати в дерево або паркан не тільки неприємно, але й боляче. Не можна підніматися на гору стежкою, яку використовують для спуску. Її необхідно обходити з іншого боку.
Будь водойму, який використовується в якості ковзанки - місце небезпечне. Краще його уникати. Правила безпеки на водоймах взимку зазначено, що лід може вважатися міцним, якщо його товщина перевищує
Правила поведінки взимку для дітей
10 сантиметрів, але малоймовірно, що хто-небудь перевіряв товщину льоду на найближчому озері.
Безпека в будинку
Питання пожежної безпеки взимку варто приділити особливу увагу. Якщо у вашому будинку опалення централізоване, то хвилюватися не про що. Однак печі та інші опалювальні прилади, що використовуються в цей період, становлять небезпеку. Поясніть дитині, що не можна сушити речі на електричних нагрівачах. Якщо у вашому будинку є піч, не дозволяйте дитині топити її, наближатися впритул.
Бережіть себе і своїх дітей!
Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi